Bye Bye Hisingsparken


Efter 16 år på Volvo Lastvagnars fabrik i Tuve kommer jag nu gå utanför grindarna runt Tuve fabriken från och med imorgon. Jag kommer inte lämna Volvokoncernen men mitt flyttlass går till Lundby och en annan enhet inom Volvo Group. Inte nog att min bil oberoende var jag bott de senaste åren alltid åkt till Tuve har en mycket stor del av min träning de senaste 10 åren har bedrivits härifrån. Jag vill inte ens veta hur många gånger jag parkerat min bil utanför Stenebygården kl.05:40 på morgonen för att sen ge mig ut och in i Hisingsparken för en runda. Här har jag sprungit intervaller, backe, snabbdistans, vanlig distans, långpass, allt helt enkelt. Det som lockar mig med Hisingsparken har såklart varit närheten (från parkeringen är det 2 km asfalt innan man kommer in på grusspåret) men även att spåren de senaste åren har underhålls otroligt bra. Inga håligheter eller buskar/träd som ligger i vägen. Här ser ni kartan över de spår som finns utmärkta men man kan blanda hur man vill. Som kryddan på moset fick vi även en uppmärkt trailbana i Hisingsparken i och med Tuve Trailrun på cirka 13-14 km. Utmanande och teknisk med ett par bra stigningar (båda sidor av Slätta Damm). Om jag ska räkna antalet pass som sprungits i Hisingsparken hamnar jag säkert på flera 100 stycken. Om vädret inte tillåtit har jag stället samma tid på morgonen ställt mig på löpbandet uppe på Stenebygården som ett pass. Känslan att sen stiga in på jobbet vid sjusnåret och ha avverkat dagens träning är magisk. Jag hoppas verkligen nu att jag även i fortsättningen tar mig tiden att svänga förbi Tuve de morgondagar det passar. Detta är nog ett måste för att jag ska få ihop det i livet.
Så imorgon kommer första testet då jag tänkt just detta upplägg, Kareby-Tuve-Lundby för att starta första dagen på mitt nya jobb på bästa sätt och med en go känsla.
Om vi istället lyfter blicken och tittar mer på veckan som gått har den varit fantastisk, vilket väder vi haft dessa dagar. Kallt och krispigt på mornarna för att sen mitt på dagen få strålande sol och 6-7 plusgrader. Runt 125 km fick jag ihop med ett avslutande långapass på 33.5 km.

I lördags gjorde jag misstaget att ha för mycket kläder på mig och var tvungen att ändra min ursprungliga plan. Rätt klädsel denna dag hade varit short eller korta tights med t-shirt och vindjacka. Inte som jag hade dvs. långa tights, underställströja och vindjacka. Jag verkligen kokade.





Inga kommentarer

Använder Blogger.